Boekingen

 

Ernst Langhout and The Retros

Ernst Langhout and the Retros mag dan een nieuwe band zijn, de bandleden zijn oude rotten in het vak.

Naast Ernst maken diens broer Sjirk Langhout en Bone Idle (Dick Siersema) deel uit van de band.
Zij kunnen putten uit een zeer breed door de jaren heen opgebouwd repertoire. Zo zijn er pareltjes uit de (Ierse) folk, juweeltjes uit de jaren 60 en 70, diamantjes van eigen hand en Dylan yn it Frysk.

De band speelt waar gespeelt kan worden zoals: in Kerken, Cafe's, Restaurants, Huiskamers, Zalen, Theaters, Feesttenten en op Festivals. Van een luisteroptreden tot een swingend feest. Van koffieconcert tot theaterconcert.

Ondanks de diverse stijlen hebben de mannen elkaar in hun gezamenlijke liefde voor akoestische muziek gevonden. De drie sterke solostemmen weten een krachtige samenzang neer te zetten. Dit alles wordt gedragen door gitaren, bas, Bodhran en mondharmonica's.

Spil in de nieuwe formatie is Ernst Langhout (zang/ gitaar/ harmonica). Hij kan bogen op een afwisselende muzikale carrière, die hem in veertig jaar tijd op tal van plaatsen in de wereld met tal van muziekstijlen in aanraking heeft gebracht. Van traditionele folk (Haggis en Manacle Trust) tot harde alternatieve rock en new wave (The Visitor); van Äldtsjerk tot Austin (Texas), van Moddergat tot Moskou en natuurlijk, Ierland en Schotland.

De door de wol geverfde troubadour Bone Idle (zang/gitaar/harmonica/lepels/metaaldetector) is begin jaren '80 zijn carrière gestart als straatzanger in Amsterdam. Sindsdien heeft hij eveneens een lange reeks optredens neergezet in cafés, op festivals en feesten. Tegenwoordig speelt hij mondharmonica in de BX-Bluesband. Hij heeft twee cd 's uitgebracht, "Koffie Bone? " en "Fell over Bone " die door Jan Switters in de Landscape studio (in de boerderij van Ernst) zijn opgenomen.

Sjirk Langhout (zang) de jongere broer van Ernst heeft van de muziek nooit zijn beroep gemaakt, maar als de gelegenheid zich voordeed trad Sjirk wel samen met zijn broer op. Zijn sonore stemgeluid en gedreven zang vormen een waardevolle toevoeging van de band.

Regelmatig wordt de band uitgebreid met Johan Keus, ook al een door de wol geverfde muzikant. Deze professionele en veelzijdige gitarist met zijn brede muzikale interesse speelt blues, jazz, folk, klassiek en geïmproviseerde muziek (soundscapes).


Voor alle boekingen kunt u contact opnemen met Ernst Langhout.

Telefoon : 0515 - 521874 of Mobiel: 06 - 13312171

Email : info@ernstlanghout.nl