Laatste Nieuws


DYLAN YN IT FRYSK

Theater-Concert met Ernst Langhout en Johan Keus


De jaren zestig staan bekend als de jaren van de strijd tegen de heersende normen en waarden. De tijd van een roep om een rechtvaardiger wereld en de tijd van persoonlijke bevrijding. Bob Dylan was een soort spreekbuis voor een generatie die de wereld rigoureus wilde veranderen.

Bovendien spraken zijn unieke taalgevoel en zijn eigenzinnige muziekstijl aan en is zijn werk nog steeds actueel. Ernst Langhout en Johan Keus spelen al vele jaren samen. In mei 2004 kwam van hen een cd uit met Friestalige vertolkingen van muziek van Bob Dylan.

Vanuit het hele land is er grote belangstelling voor dit album, en de recensies zijn lovend. Intussen is het plan onstaan om een complete muziektheater productie rondom ´Dylan yn it Frysk´ te realiseren. Pieter Stellingwerf wordt aangetrokken als regisseur.

Schrijver/dichter Harmen Wind, die ook de vertalingen van de poëzie van Dylan heeft gemaakt, ontwikkelt in samenwerking met Pieter Stellingwerf het scenario voor een hedendaagse muziektheater productie.

 
De soms sobere maar waar nodig ook rijk gearrangeerde muziek van Langhout en Keus vormt de basis voor deze verrassende voorstelling. Meerdere gastmuzikanten, waaronder de talentvolle Tom Samu uit Sierra Leone zullen ten tonele verschijnen.


"Dylan yn it Frysk": de aanpak is van nu, de roep is hetzelfde!

Boekingen en informatie:
David Lelieveld
Tel.: 0511-842270
Mob.: 06 28803670
e-mail: info@lelieveldproducties.nl
website: www.lelieveldproducties.nl

Advies entreeprijs: € 15,=
Speelperiode: september 2005 t/m april 2006

 

[<< vorige pagina]     [volgende pagina >>]